Jak nože naostřit

Existují dvě základní možnosti, jak naostřit nože – buď za pomoci ostřiče nožů nebo ocílky.

Použití ostřiče nožu Fiskars Roll-Sharp™

Ostřič Fiskars Roll-Sharp™ obnoví tupé ostří snadno a rychle. Jeho rotační keramické kotoučky odstraní jakékoli nerovnosti či ostřiny a ostří nože tak bude opět neuvěřitelně ostré. Pro použití položte ostřič Roll-Sharp™ na rovný povrch a čepelí nože projeďte ostřičem přibližně 15 – 20krát oběma směry. Tímto způsobem zajistíte ten správný úhel ostření a nůž naostříte po obou stranách.

 

Použití ocílky

Ocílku lze k ostření nožů používat pravidelně – dokonce i tehdy, když čepel ještě není ztupená. Pro naostření nožů Fiskars pomocí ocílky přiložte nůž ke špicce ocílky pod úhlem 15 stupňů. Na nůž jemně přitlačte a dlouhými plynulými tahy s ním přejíždějte od špičky ocílky směrem dolů. Jakmile dokončíte ostření jedné strany, nůž přiložte pod ocílku a celý proces opakujte. Abyste zabránili jakýmkoli zraněním, vždy dbejte na to, aby čepel nože směrovala od Vás.

Díky své vysoké kvalitě zůstávají nože Fiskars ostré ješte dlouho po jejich naostření, což znamená bezpečnejší vaření, jelikož u nože s ostrou čepelí hrozí menší riziko sklouznutí. Mějte na paměti, že nože je nutné brousit pouze čisté. Jakmile ostření dokončíte, opláchněte je horkou vodou a důkladně osušte.